Image hosted by Photobucket.com

18 de juliol 2005

Mirada a l'infantesa



La meva mirada es va clavar en un punt concret de la llibreria... Era la crida d'un llom roig, serigrafiat amb lletres daurades i no vaig poder estar-me'n d'agafar l'envellit exemplar de la col.lecció d'Hergé, ben present a la meva infantesa.
"El Lotus Blau", fou l'únic que se'n va salvar ara fa uns anys de ser regalat, en un d'aquells intents sobtats que tots tenim, de fer una mica d'espai als atapaïts prestatges, per tornar-los a omplir altra vegada i amb més rapidesa.
Somric, al recordar els cops que l'havia llegit i rellegit quan era una nena. D'entre tots, sempre era el que tornava a caure a les meves mans, el que m'atreia per alguna raó que mai he pogut racionalitzar. Els meus ullets repassaven acuradament tots els detalls: cada color, cada moble, cada ornament o il.lustració penjada a les parets de les vinyetes.
Com m'atreien ja els caràcters xinesos! les robes dels vianants, els noms dels protagonistes, Fan-Se-Yeng, Xang...
Suposo que ja era sensiblona de xiqueta, i m'ablanien paraules com les del petit Xang quan a la darrera pàgina deia: "Hi ha un arc de Sant Martí al meu cor, Venerable!" o quan al despedir-se de'n Tintín li feien saber que el seu record quedaria gravat en els seus cors com el cristall més pur...

7 Comments:

Anonymous Anònim ha dit...

Es interessant com ens marquen els records de quan som petits... Els recordem tota la vida! :)

de juliol 18, 2005  
Blogger Maite Fruitós ha dit...

Cert, molt cert xiquet...
I com aniràs comprovant,crec que amb els anys, cada vegada es fan més nítids, més diàfans. Serà que ens acostem inexorablement al tancament del cercle traçat quan neixem? o potser que no volem perdre el nen interior que portem dins? :-)))

de juliol 18, 2005  
Anonymous Anònim ha dit...

M'he quedat encantada i embobada com una infant veient els teus escrits i compartint els teus somnis. Et felicito la teva capacitat per embriagant-nos amb moments tendres i plens d'il·lusió.

Segur que llegiré atentament les teves notes.

D.

de juliol 19, 2005  
Blogger Maite Fruitós ha dit...

Hola "gaviota misteriosa" :-))
Benvinguda a aquest raconet d'espurnes de somnis. N'estic segura que tu, com jo, també voles sovint al país de les il.lusions. Serà un plaer compartir amb tu aquest petit espai...
Un petonet

de juliol 19, 2005  
Blogger espiadimonis ha dit...

El Lotus Blau tambéeha estat per a mi el més entranyable de la col·lecció. Tal vegada perquè era el més exòtic. Llegint aquest post m'hi he sentit del tot identificat

de juliol 24, 2005  
Blogger Maite Fruitós ha dit...

Hola espieta! Gràcies per la teva visita.
Potser el Lotus Blau va ser el que més tard ens alimentaria la curiositat per apropar-nos a savis xinesos com Confuci, no creus?
Una abraçada

de juliol 24, 2005  
Blogger qwadro ha dit...

Caram gaviota! Veig que ets coneixedora del Sílvio.
Quina màgia la dels poetes jugant amb les paraules, no?
Sort que va trobar un altre "Unicornio azul" per seguir regalant-nos precioses cançons, que no me'l veig composant i escrivint en un teclat...
Petonets
metal fabricationonline school fundraising

de gener 20, 2012  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Image hosting by Photobucket