Espurnes a la cuina...

Després d'alguns caps de setmana força actius, he viscut un d'aquells dissabtes del tot relaxants, gaudint de casa, fent petites coses que m'agraden.
Una d'elles, és plantar-me a la cuina, sense rellotge, i endinsar-me en alguna d'aquelles receptes que reclamen una bona dosi de paciència i un polsim d'amor, observant les espurnes del foc sota la cassola donant impuls a una aromàtica composició.
Mig hipnotitzada per la lenta dansa de la cullera de fusta, m'he somrigut en evocar per uns instants, la imatge d'una senyora, que ahir es lamentava a la resignada dependenta de la fruiteria. Era tan greu allò que l'hi havia fet el seu gendre!
Com ens desesperem i esgotem a voltes els humans, obstinant-nos en voler aconseguir que els altres actuïn segons les nostres creences i desitjos, no?
Em ve a la ment, el llibre "Pide y se te dará", d'Esther i Jerry Hicks, que en un dels seus apartats, ens presenta com els protagonistes d'una fabulosa cuina. Els autors, ens repten a imaginar...
"Soc el xef d'una cuina meravellosament assortida, que conté tots els ingredients imaginables.
Diguem que tinc una idea molt precisa sobre la creació culinària que desitjo realitzar, i que domino a la perfecció l'art de combinar aquests ingredients, per tal de satisfer el meu objectiu.
Quan m'hi poso, comprovo que hi ha molts ingredients que no són adequats per a la meva creació, de manera que no els utilitzo, però la seva presència no m'incomoda.
Alguns components d'aquesta cuina ben assortida, harmonitzen amb la meva creació, i d'altres, no. Em limito simplement a utilitzar aquells que millor s'adapten a la meva creació i m'abstinc de tirar al meu pastís els que considero inadequats.
Sé, que el fet d'afegir alguns d'aquests ingredients a la meva creació espatllaria el meu pastís, però no sento la necessitat de destruir-los o eliminar-los de la meva estança, doncs entenc que no tenen perquè acabar en el meu pastís, tret que jo els hi inclogui.
I com tinc molt clar quins ingredients milloraran la meva creació i quins l'espatllaran, no em disgusta que existeixi una gran varietat d'ingredients..."
Em va agradar aquesta metàfora de la vida, del nostre petit món, de les nostres actituds.
Som els únics avaladors dels pastissos o plats que creem a la nostra cuina, a la nostra vida, dels ingredients que utilitzarem o dels que deixarem caducar, no incorporant-los. També som els únics responsables de que el nostre cor s'il•lumini o es decebi, contemplant cada una de les petites obres, de les realitats que anem creant.
Només deixant a un costat la inseguretat, confiant en nosaltres mateixos, fluint, sense resistències, permetrem que la resta de cuiners, amb preferències semblants o totalment allunyades a les nostres, facin les seves pròpies creacions, consonants o dissemblants al nostre gust, però les seves!En fi, deixo de remenar, i em concentro en el meu guisat... ;-))
18 Comments:
Ostres Maite!!!
Jo ahir també em vaig ficar a la cuina i amb les mans ben bé a la massa!! No recordo pas l'últim cop que ho havia fet (el de les mans a la massa), però m´ho vig passar d'allò més bé i el resultat va ser d'allò més bo :-P
Bona setmana Santa a tothom.
MUY INGENIOSA LA COMPARACIÓN ENTRE LA COCINA Y LA VIDA...
NOSOTROS ELEGIMOS PARA COCINAR LOS ALIMENTOS QUE MÁS NOS GUSTAN O POR LOS MENOS LOS QUE CREEMOS QUE MEJOR COMBINAN...
Y SI NO SOIS BUENOS COCINEROS COMO YO...PUES TRANQUILOS...PUES A COCINAR COMO A VIVIR TAMBIÉN SE APRENDE...
Y AÚN MÁS...A DISFRUTAR DE NUESTRAS CREACIONES...A SENTIRNOS ORGULLOSOS DE NOSOTROS MISMOS TRAS NUESTRA OBRA..Y EN DEFINITIVA A SER CADA DÍA MÁS FELICES...
CHARO.
Ai Maite si al món s'apliqués aquest respecte pels altres, segurament les coses no anirien com van :( Avui he pensat en tu quan he sentit lo del Tibet i Sichuan. Quina llàstima que s'intenti frenar i acabar amb la identitat d'un poble així.
Molt maca aquesta peça de Ratatouille, dolceta com el teu escrit. Gràcies!
Bona Setmana Santa
uff i si no es domina a la perfecció, ni gairebé gens la forma de combinar els ingredients? ;))))
Buscaré el llibre, Myt. Una abraçada (portat bé aquesta setmana de vacances) :)
OHHH,Jo també trobo a la cuina un espai de relax i creatividad per fer esclatar un munt de sabors.
Uns conceptes interessants per posar en practica aquests dies de festa...Me'ls emporto amb mi.
Bona SS!
Una abraçada ben gran ;-)
Ei Natàlia!
Els meus "mitxelins" han experimentat la teva gràcia a la cuina ;-) Ai que encara recordo quan ens vares sorprendre amb el teu postre... ;-))
Me n'alegro que passessis una bona estona a casa, i que els resultats et portessin a gaudir-ne més tard.
Bona Setmana Santa, preciosa! Una forta abraçada
Charo, bonita
Tienes toda la razón y lo importante es experimentar, sin inseguridades ni miedos. Poco a poco, todo lo que nos puede servir , se aprendre
Un libro interesante que creo te gustará, ya que conecta con el mensaje de " El Secreto" que me mandaste. Pienso que el concepto es exactamente el mismo pero tratado de una forma un poco más espiritual.
Que paséis unos días preciosos. Besitos
Hola Rosa!
Sí bonica, estic molt d'acord amb el que dius i no saps com m'entristeix el que està passant al Tibet.
És una llàstima que avui en dia, lluny d'aquí i no tant lluny, encara existeixi aquest afany de genocidi cultural, d'identitat...
Recordo molt vivament l'energia densa, de dolor, patiment i ràbia que vaig percebre al Tibet quan hi vaig ser-hi. Em va quedar moltes mirades gravades al cor.
És bonica la música eh! És una gran pel•lícula de dibuixos animats i la música l'acompanya.
Bona Setmana, que Santa o no, tu la tens sencereta eh! ;-)
Un petonet
Hehe Carles! No valen excuses! A experimentar que així se n'aprèn, encara que ens passem de sal o de sucre moltes vegades... :-)
A veure si t'agrada...
Bona Setmana (un altre que té la setmaneta sencera... ;-)) Descansa molt!
Ei Stripper! Un bon espai, la cuina, per deixar anar la creativitat, la imaginació i la paleta de colors, sí senyor! ;-))
Gràcies per la visita :-)
Hola Kamal!
Tots teus!! ;-)) Que visquis una Setmana ben maca, amb mil ingredients que t'alegrin els dies
Una forta abraçada
Ja fas bé de recordar-nos que “malament si volem imposar als altres les nostres creences i desitjos”.
Intueixo que tots ho fem potser més o menys però no crec que la gent que et llegeix a tu sigui la que més ho fa.
De vegades posem límits als nostres fills per que intuïm que permetre-ho tot podria comportar problemes en un futur.
De vegades es fa per pur egoisme (segurament bona part d'aquesta repressió del Tibet ve de l'egoisme de xinesos amb molt poder).
Jo crec que no cal tenir el millors ingredients per aconseguir un bon resultat...El secret està en saber-los combinar.
Bona Pasqua, Myt!
També m'encanta passar-me estones a la cuina. Encara que algunes vegades el resultat pugui ser frustrant.
Però millor "espifiar-la" entre els fogons, que entre les persones que estimes (com passa alguna vegada també!
A veure si finalment anirem a practicar tai-txí. De moment em tenen segrestada!!!!
Que gaudeixis força d'aquests dies!
Un petó.
Hola Despi!
No es duu enlloc d'imposició, oi? I tens raó, ens és tan difícil evitar-ho al 100%... Tenim tantes creences gravades a l'inconscient que es fa difícil que no treguin el cap de tant en tant
Ai els fills!! és la prova de foc!! I mira que ho fem amb bona fe les marasses! ;-)
I els xinesos, ufff!, egoisme, afany de poder i dominació, poc amor i respecte als altres... s'hi barregen tantes coses, em sembla...
Una abraçada
Ei Pilar!!!
No sé si no és necesari tenir els millor ingredients, però penso que almenys cal creure en ells, estimar-se'ls
I sí, certament, l'art d'aprendre a combinar-los és fonamental per un resultat deliciós :-)
Una abraçada immensa i bona Pàsqua!
Tònia! has vençut als follets informàtica veig... ;_)
Com la vida mateixa, carinyet! ;-)
Del les pífies i errors n'aprenem, oi? a la cuina, a la vida,..
Ai ai aquests segrestadors. Jo no sé si seré per aqui :-) un sms, ok?
Petons i gaudeix d'aquesta setmaneta
Publica un comentari a l'entrada
<< Home