Image hosted by Photobucket.com

19 de gener 2006

Els mantres

Image hosted by Photobucket.com

La paraula Mantra prové del sànscrit man, que significa ment, i tra, que té el sentit de protecció i també d'instrument.

Els Mantres són senzilles frases o sons, cantats o recitats en veu alta o també interiorment. Es considera que tenen la virtut de calmar i silenciar instantàniament el xiuxiueig mental, unificar el sistema energètic en un conjunt de vibracions creatives, transformar els estats negatius de la ment, reconduir la respiració a un ritme uniforme, donar estabilitat a la consciència, refrigerar en poc temps un sistema nerviós estressat i posar el nostre sistema energètic en contacte amb una freqüència vibratòria més elevada.

Utilitzen els mateixos canals subliminals que la música i els anuncis publicitaris i per això no és necessari intel.lectualitzar el "significat" o la simbologia del mantra per aconseguir que el seu so exerceixi els seus efectes sobre nosaltres. El ritme sonor funcionarà en el plà inconscient i acabarà per saturar els pensaments conscients, afectant també als ritmes.

De fet, part de la màgia del mantra consisteix en que no s'ha de reflexionar sobre el seu sentit, doncs només així, trascendirem els aspectes fragmentaris de la ment conscient i percebrem la unitat subjacent.

Image hosted by Photobucket.com
Aquesta setmana m'han regalat el cd de mantres dels monjos budistes Sakya Tashi Ling del Garraf.

Tenia alguna esperança, però no han resultat ser els substituts ideals pels meus monjos de Jin Long Uen a les classes de Tai txí. Dimarts a la sala, movent-nos al seu ritme, per poc acabem tots fent aeròbic ;-))

No sé què en pensaran els de Jing Long Uen d'aquesta fusió de pop, chill i mantres i dels arrenjaments de Vale Music, però suposo que el fet que els guanys del treball, ja disc d'or, siguin destinats a fundar un orfenat a Katmandú per cent nens, a l'ajuda d'altres a la Índia i al Perú, així com al muntatge del centre de meditació prop del Machu Pichu, els conformarà.


My Spirit Flies to You

Powered by Castpost

13 Comments:

Anonymous Anònim ha dit...

Man = ment? :-)))

de gener 19, 2006  
Blogger Maite Fruitós ha dit...

Hahaha soci, sí, en sànscrit! ;-))). Tu ja saps què hi ha darrera la ment, no? No ho oblidis tota la riquesa que inclou ;-)))

de gener 19, 2006  
Anonymous Anònim ha dit...

Quina marxeta!!!!!! :-DDD

de gener 19, 2006  
Anonymous Anònim ha dit...

Aisenyor!, que em pensava que sonava la "Macarena"... quin espant!

;-)

de gener 20, 2006  
Anonymous Anònim ha dit...

Això dels mantres no ho acabo de veure massa clar... deu ser que la relaxació induïda no m'ha acabat mai de fer el pes. Encara que entenc que a nivell energètic, això deu ajudar a equilibrar els fluxes i tot això, sí.

És que em recorda una mica les lletanies... :SSS


(a veure si algun dia aconsegueixes fer-me'n canviar la percepció... ;-)

de gener 20, 2006  
Blogger Maite Fruitós ha dit...

Hahaha Caterina! Si tel's deus imaginar ballant i tot, trapelleta!

Un petonet ;-)

de gener 20, 2006  
Anonymous Anònim ha dit...

" eiiiii, flu-ï-de-sa, A-UUUUU! "

(perdona, Maite, no me n'he poguda estar!)

Una besada mantrera! ;-)

de gener 20, 2006  
Blogger Maite Fruitós ha dit...

Hahaha Caterina! (ja m'explicaràs si el teu super-mantra ha tingut efectes positius... ;-)))

de gener 20, 2006  
Blogger Maite Fruitós ha dit...

Ui! em sembla que ho tinc malament per fer-te canviar massa la percepció, anònim induït...

No els he utilitzat mai com eines d'interiorització o relaxació, tot i que puc imaginar que per alguns siguin un bon element per anclar-se i aconseguir així distreure la ment.

A nivell de vibració, sí crec que els sons poden connectar amb el nostre interior i regular i harmonitzar d'alguna forma estats alterats (a Chi Kung treballem amb uns sons o síl.labes que connecten amb els diferents organs per ajudar a equilibrar la seva energia i també hi ha molts estudis de la vibració dels concs tibetans sobre les nostres cèl.lules per la similitud de les estructures mol.leculars).

Al tai txí, el nostre mantra és el moviment. Les formes són seqüències concretes de moviments a les que hem d'estar connectats per aquietar la ment.

En definitiva crec que el més important és aserenar i parar una mica aquest xiuxiueig imparable de la nostra ment i si uns ho aconsegueixen "enganxant-se" a uns sons o mantres, perfecte!, si d'altres ho tenim més fàcil amb a uns moviments, bé! i si d'altres ho aconsegueixen movent-se al ritme de la "Macarena", meravellós!!!!.

Seria tan meravellós que no necessitessim cap eina per fer-ho...
Deixem que descansi el "cavall desbocat" o el mono embogit" que tenim dins nostre, aquesta ment que tantes vegades ens juga males passades... :-)))


Un petonet

de gener 20, 2006  
Anonymous Anònim ha dit...

Seriosament, Maite... No cal la "Macarena", tampoc, que el Cànon de Johannes Pachelbel és un dels "mantres" del barroc alemany més macos que ha parit esperit cratiu en aquest món nat, com saps! Record que fa un any i mig algú me'l va "regalar", "com aquell qui no vol la cosa", de camí cap a un indret començar a retrobar-se i on un "cavall desbocat", un "mono embogit" veié una nova llum... i no cal dir res més, oi?

;-)

de gener 20, 2006  
Anonymous Anònim ha dit...

on començar*

de gener 20, 2006  
Blogger Maite Fruitós ha dit...

Hehe Caterina, recordo bé aquells moments i la reacció del mantra barroc alemany en un cor un xic esporuguit però ansiós per brillar amb tota la seva força...

Van ser uns moments molt bonics, no cal dir res més no... :-))

de gener 20, 2006  
Anonymous Anònim ha dit...

creatiu!!!!*

de gener 21, 2006  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Image hosting by Photobucket