Image hosted by Photobucket.com

28 de desembre 2007

2008, any mogudet!

... any de Canvis

Ja el tenim gairebé aquí i sembla ser que aquest 2008 se'ns presenta com un any molt important.

La Numerolgia Tàntrica afirma, que difícilment podrem restar immòbils si hi ha coses que no funcionen a la nostra vida, ja que l'energia del 8 ens empenyerà a que activem el que hem après i no estem usant, i ens mourà a fer els canvis que ens són necessaris.

Hem d'aprofitar la força i l'energia coratjosa que ens regala el 8, per vèncer les pors que ens paralitzen i aprendre a confiar més en nosaltres. És un número que ens ajudarà a trobar l'equilibri intern, a transformar el que ja no volem viure, però ens exigirà a canvi, una mica de "neteja"...

És necessari revisar velles creences arrelades, condicionaments adquirits que ja no ens serveixen, o que fins i tot ens fan mal, tot i no ser-ne conscients. Tal vegada haurem de sortir del nostre marc quotidià de seguretat i arriscar una mica, per anar a la recerca del nostre veritable "Jo", per exercir la nostra responsabilitat personal.

La suma dels quatre dígits de l'any ens dóna el número 10. "O tot o res" ens clama; és el número del "Guerrer", així que ens ha arribat el moment de "mirar-nos"acuradament, d'observar també atentament el nostre voltant i prendre decisions. Hem de viure la nostra pròpia vida amb compromís i responsabilitat.


A la Xina, el 8 també és un número molt especial. Representat per l'octògon, simbolitza la figura intermèdia entre el quadrat (terra) i el cercle (cel). És la imatge de la regeneració i la seva forma de dos cercles enllaçats representa el moviment en espiral dels cels en constant flux i reflux.

Els xinesos esperen entusiasmats aquest nou any, doncs el 8 és el seu número de la sort. "Ba", en xinès, es llegeix "Fa", que significa "fer-se ric, generar riquesa". Segur que el "Fu", símbol de prosperitat i riquesa, prendrà més protagonisme que mai.

Pertot, es fa notar la freqüència inusual d'aquest estimat dígit: números de telèfon d'hotels, de línies aèries, de la majoria dels negocis importants, matrícules, nº habitatge,.. Un clar exemple de l'addicció al número, és el cas del telèfon 8888 8888 que s'ha subhastat a Shengdu, per 2,33 milions de yuan (uns 250.000 euros).

També la passió queda reflectida a les Olimpíades que se celebraran aquest any a Beijing. Cercant la màxima prosperitat i la bona sort, el 8 del 8 del 2008, s'iniciaran els Jocs, amb una cerimònia inaugural que començarà a les 08:08 pm i 8 segons.



I si aquest 2008 ha de ser un any de canvis, un periode per trobar l'equilibri intern, el meu desig és que gaudim de la SERENITAT per acceptar les coses que no podem canviar, del VALOR per reconèixer aquelles que Sí ens convé deixar anar, i de la SAVIESA per percebre la diferència entre les unes i les altres.

D'aquesta manera, adquirint o no més riquesa mercès al 8, sentirem amb força, el valor de la nostra prosperitat personal.

Bona entrada al 2008!

22 de desembre 2007


"No importa quantes vegades caiguis,
sinó quantes aconseguiràs aixecar-te".

Sí!!!, sabia que podria!!!... Després de molts intents, d'unes quantes caigudes, vaig aconseguir pinçar l'escorredís galet del caldo nadalenc amb els palets: “tot el que la ment pot imaginar i creure, es pot fer realitat!”

"La vida és com pintar un quadre, no com fer una suma"
, deia Oliver Wendell Holmes. Per què no posar unes espurnes personals d'allò que ens apassiona, d'algun dels nostres somnis, per amarar de nous colors els instants d'aquest Nadal?

Ah! i no oblidem unes pinzellades de tendresa...


Estima la bellesa que t'envolta

i que se't dóna clara i generosa,

i en tu i per tu, estima també els altres,

car d'aquests dos amors te'n pervindrà

l'harmonia i, tal volta, la grandesa.

(Miquel Martí i Pol)

Que passeu unes Festes vestides de preciosos colors!

...i una abraçada des del cor a tots aquells, que com jo,
sé que sentireu aquests dies amb més força,
l'absència d'algun ésser estimat.


19 de desembre 2007

Des d'un altre espai...

"Des d'un altre espai, distint al diguem-ne real, però no per això irreal pel que fa a com són o senten les persones, potser fins i tot des d'una altra concepció més subtil..." (comentari de'n Joan, l'amic de l'Estació)

Deu fer uns tres anys que vaig descobrir el món dels blogs, aquest altre espai infinit que ens submergeix en un mar de vivències paral.leles a nostra. No em deixo de sorprendre, davant cada nova troballa d'algun dels valuosos tresors, que flueixen reblerts de vida, dins aquesta xarxa infinita.

Són pocs els blogs que visito amb regularitat, no disposo de massa temps, però alguns m'han connectat amb gent a la que ja sento amiga i a la que potser mai no abraçaré personalment, però amb qui s'han anat creant subtils embolcalls, teixits amb fils d'emocions, de formes d'entendre la vida.

Conscient de que no podria acomplir amb tothom, que les relacions que s'estableixen entre els blocs reclamen temps, dedicació, feed-back i una mirada acurada (com tota relació), mai no he creat en el meu blog, enllaços d'aquestes persones que escriuen tan bé, amb la ploma del cor i als que admiro per tot el que creen i aporten.

M'agrada, per exemple, passejar per L'Estació de'n Joan, on sempre em resulta plàcid reposar tot gaudint d'una bellíssima lectura, farcida de veritats i sentiments; trobo plaent i enriquidor caminar descalça pels Camins a la Sorra, de l'apassionat amic, Tarek.

M'emociona, em somric i "m'enganxa", l'esclat de la Llum de Dona; és màgic creuar el Mirall en un obrir i tancar d'ulls per visitar a la meva estimada Nacoca; em reconforta passejar de tant en tant per alguns silenciosos jardins orientals...

Fa uns dies, vaig rebre aquesta distinció de "Bloc solidàri", des d'un meravellós bloc de palíndroms. No participant en enllaços i aportant ben poc a l'aspecte relacional del món dels blogs, no me'n sento massa mereixedora, però l'agraeixo de tot cor.


Es tractaria ara de seguir la cadena i distingir 7 blocaires que comparteixin idees i opinions, o que simplement mostrin el que saben i ho fan d'una manera totalment altruista, generosa i voluntària, sols pel plaer de compartir.

M'haurà de perdonar l'iniciador que jo no en distingeixi 7, tot i ser el meu número preferit. Vull guardonar des d'aquí la figura d'un únic blocaire solidari. Ell val per molts...

N'estic segura que no soc la única que he rebut el seu incondicional suport en aquest món, però el que sí tinc clar, és que sense ell, les Espurnes de Somnis de la Myt, mai no hagueren tingut vida virtual.

Ell és qui em va animar a crear-lo al parlar-li del meu viatge a la Xina. Amb il.lusió i mestria, m'ajudà en tot el que vaig necessitar, modificà la per mi indesxifrable plantilla, accedint voluntariós a totes les punyetetes i canvis del disseny estàndard que li demanava.

Vaig arribar a la Xina, i quin desengany!, des d'allí es censuraven els blocs i se m'impedia publicar. Un mail explicant-li les meves penes, i en poques hores, la clucadeta d'ull d'aquest àngel, em deia que res de preocupar-me, que jo a gaudir!: ell aniria publicant cada text que li assenyalés i ningú no ho apercebria.

I així va ser!, pacient i fidel amic, atent als esborranys que jo escrivia des de Shengdu, va fer possible que els meus familiars i amics poguessin llegir i sentir les passes de la Mytxina. Fins i tot col.locava cada un dels accents que m'era impossible teclejar des d'allí!

Vull expressar-li la meva gratitud per la humanitat, la tendresa, l'esperit juganer i la complicitat; pel seu donar-se incondicional, pel respecte que sempre m'ha mostrat i per la valuosa amistat que em regala des que el vaig conèixer.

Desitjo agrair la seva empenteta en els moments que sento que hauria de tancar aquest espai, per falta de temps o a voltes per tenir poques coses a dir. Sempre m'ha animat i ha contribuït a que no trenqui aquests fils invisibles que em connecten des d'aquest altre espai, a instants i a éssers que tot i no tenir aprop, estimo.

Avui tenia ganes de reconèixer la seva passió per les paraules, per la llengua, per la poesia i fer referència a aquests altres espais preciosos, immensament rics i infinits, que ens ofereix a través dels seus blocs.

Gràcies blocaire solidari, per Aquari, que guardono; per Un Cos, soc nu, l'increïble espai de palíndroms, reflex de la teva creativitat, de la teva passió per les lletres, la teva intel.ligència.

Gràcies també per aquest altre espai tan íntim, sorgit de l'ànima, un tresor d'emocions a cau d'orella que acarona la nit i s'esten guspirejant vers el dia, A MITJANIT ; per tots els que no conec (segur que en són molts, trapelleta!!... ;-), i per tots aquells que puguis crear en un futur, mogut per la il.lusió i la imaginació.

Gràcies, des del cor, Martí...


13 de desembre 2007

Aprendre


Aprendre que res no acaba,
si dintre meu abans no acaba,
que el sol no es pon sense tornada
si en el teu cor esclata l'alba.


Gràcies Esther i Carles per tot el que he après amb el vostre caminar impregnat d'acceptació, de coratge, de lluita, d'esperança, de generositat i d'Amor de veritat.


07 de desembre 2007

A la dona que més estimo...

Saps, Maria? em costa molt poc trobar raons de per què t'estimo amb l'ànima...

La teva mirada plena de vida i la tendresa dibuixada en el somriure; la senzillesa i l'espontaneïtat que fan que qui se t'apropi se senti acceptat; la teva força, les paraules, sempre d'ànim, quan perceps l'altre baix,.. es fan estimar.

El fàcil i enèrgic despertar quotidià que m'ha evitat sempre rondinar pels matins; els exquisits menjars-sorpresa quan arribo algun dia cansada i les nostres converses, assaborint-los; la responsabilitat quan et compromets i la seguretat del que vols i el que no; el respecte i l'estima que expresses als avis,.. es fan estimar.

La coqueteria que il•lumina la teva bellesa quan surts del bany (amb poca prosperitat, segons els experts en Feng Shuí després del teu pas, però ja ho anirem millorant, oi? ;-)), les teves "músiques"!... fins i tot els "No" i les enrabiades que ens han fet arrugar el front més d'un dia a les dues... me'ls estimo!

Es pot pensar que és allò "d'amor de madre", dit el dia que acompleixes aquests 18 preciosos anyets, i sí! en part ho és, doncs estic orgullosa de ser la teva mare i no hi ha dia que no aprengui alguna cosa amb tu, però no soc la única que avui et vol dir coses.

Alguns d'aquells que com jo, gaudeixen de la teva presència a les seves vides, han deixat també una petita mostra de perquè t'estimen...

- "Per donar-me la mà sempre que estic apunt de caure, per ser la germana que mai he tingut" (Judith Cortès Rodón)

- "No canviïs mai, que vals molt, i de persones com tu poques. Saber que cada dia et tinc al meu costat m'ajuda a tirar endavant" (Marta Alguersuari)

- "Perquè desprens una felicitat molt gran allà on vagis, perquè sense tu les nenes no serien les nenes, perquè som un món i tu en formes part, i no vull que canviï mai! perquè t'estimo molt i sempre ho faré!" (Cristina Casanovas)

- "Perquè amb el teu somriure sempre fas que surti el sol. Et puc dir un secret? gràcies a vosaltres he conegut el significat de l'amistat. No canviïs mai Marieta, t'estimu" (AnabeL)

- "Perquè ens transmets la teva il·lusió en els moments que més ho necessitem" (Clàudia Gironell)

- "Maria, des de petites que ens coneixem, què et puc dir jo que no sàpigues? per molt que no ens veiem gaire, saps que quan necessitis espai aquí, tens el meu cos, pots agafar-lo i que quan res sembli anar bé i necessitis una amiga, aquí estaré; perquè una amiga és algú que coneix la cançó del teu cor i pot cantar-la quan a tu ja se t'ha oblidat la lletra" (Carla Escuder)

- "Perquè ets una persona entranyable i tot és divertit al teu costat!" (Diana BOLETA)

- "Per la teva espontaneïtat en tot moment, amb la que sempre ens animes i ens arrenques un somriure" (Clara Enrich)

- "Uns únics i magnífics moments d'una persona carinyosa i tendra fan que visquin en el record de tothom. Obre aquesta nova etapa i sigues molt feliç guapíssima! Una amiga que des de petita ha compartit esplèndids moments i que t'aprecia" (Cristina Montes)

- "Perquè ets molt dolça i "carinyosa". Un petit consell music-filosòfic del teu cosinet : "A la vida no hi ha res a témer, i res per dubtar" (Sergi)

- "Per una cosina com les que no es troben, per la fortalesa i les ganes de viure que desprens. T'estima, Anna"

- "Sense tu... molts moments de la meva vida no serien presents. M'has ensenyat a veure la vida d'una altra manera, on els problemes desapareixen quan estic el teu costat ... i això molt poques persones ho poden aconseguir....t'admiro Maria! ets excepcional!", la teva cosina, Adriana

- "Moltes Felicitats!! Em sap molt greu no poder assistir al teu 18 aniversari, però segur k trobarem un altre moment per poder-lo celebrar. Espero i desitjo k t'ho passis molt bé i k puguem celebrar-ne molts més tots junts. Fins aviat, Un Petó. T'estima el teu cosí Joan"

- "Per la distància que ens ha separat no hem pogut estar molt juntes. Però quan has estat aquí s'ha notat, sempre amb la teva felicitat al teu rostre i amb la teva empatia, t'estimo prima!!" :) (Cristina)

- "Hola Maria, vull que en aquest dia tan maco per tu, tinguis molta alegria, junt amb tota la família, i amb tots els teus amics i amigues", el teu cosí en Gerard

- "Per molts Anys!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Soc la teva cosina Marta i en aquest dia tan especial et vull felicitar de tot cor pels teus 18 anys. Suposo que ha de ser un dia molt especial, ja que representa que ja ets gran, je, je, je. Un petó molt gros i una abraçada molt gran" (Marta)

- "T'estimo molt perquè ets molt carinyosa amb mi" (Isabel)

- "Gu gu gu... (Júlia)

03 de desembre 2007

Joies valuoses

"Les paraules que il.luminen l'ànima
són més precioses que les joies"
Hazrat Inayat Khan

Image hosting by Photobucket